Sweatkjolen: Perfekt til en afslappet dag

Sweatkjolen: perfekt til en afslappet dag

Går du og leder efter det perfekte tøj til hjemlig hygge i de lange, kolde vintermåneder? Eller har du brug for en nem løsning til rejsegarderoben? Så kan en smart og behagelig sweatkjole være løsningen for dig.

Hvad er en sweatkjole?

En sweatkjole er en kjole, der bedst kan beskrives som en lang sweatshirt. Sweatkjolen vil typisk være fremstillet af det samme bløde, behagelige stof som en sweatshirt, som ofte er en blanding af bomuld og polyester. Det gør kjolen velegnet til hyggestunder i sofaen, samtidig med at den er nem at vaske og tørre.

Designet på en sweatkjole kan variere. Du kan få en helt enkel sweatkjole i ensfarvet stof, eller du kan vælge en model, som er udstyret med hætte, lommer eller lynlås. Ligeledes fås sweatkjoler i forskellige længder fra midt på låret til knælange eller endnu længere.

Den klassiske sweatkjole vil i lighed med en sweatshirt have lange, mediumvide ærmer med ribkant og en ditto rund hals. Visse modeller fås også med rullekrave, og du kan vælge en sweatkjole med lomme foran. Denne type sweatkjole er enkel og behagelig og perfekt til daglig brug i hjemmet. En populær variation over temaet sweatkjole er modellen med hætte. Denne model ligner mest af alt en meget lang hættetrøje og fås ligeledes med eller uden lynlås foran.

Hvor og hvornår bruges en sweatkjole?

De bløde og komfortable sweatkjoler er populære i kraft af deres alsidighed og mange muligheder for anvendelse. Du kan som nævnt med stor fordel bruge din sweatkjole som hyggetøj eller natkjole – den er nærmest som skabt til formålet. Men mange vælger også en mere sofistikeret version af sweatkjolen som hverdagstøj på kontoret.

En veldesignet sweatkjole med en længde og pasform, som matcher din krops facon, kan sagtens bruges sammen med leggings eller strømpebukser. Og så er du helt fri for strammende bukselinninger eller skjorter, der kryber op.

Hvorfor vælge en sweatkjole?

Du spørger måske dig selv, hvorfor du skal vælge en sweatkjole frem for eksempelvis et helt almindeligt sweatsuit, en slåbrok eller en kimono til hjemmebrug. Der er mange fordele ved den bløde sweatkjole. Først og fremmest er den nem at have med at gøre, da den er let at hoppe i – og samtidig kan den vaskes sammen med dine øvrige t-shirts, sweatshirts og bukser.

Dertil kommer, at du vil kunne holde varmen i den lækre sweatkjole. Den kan nemt trækkes udenpå nattøjet eller dit skiundertøj, og giver dig dermed ekstra beskyttelse mod kulden. Hvis du alligevel tuller rundt derhjemme i din pyjamas, kan du blot smutte i sweatkjolen, hvis du har brug for at løbe et hurtigt ærinde til kiosken eller skal hente dagens post.

En pæn sweatkjole, som matcher din øvrige stil, vil hurtigt kunne peppes op med accessories som for eksempel bælter, tasker eller smykker, og den kan dermed være ganske fin som kontorbeklædning.

Er du nysgerrig efter at se flere sweatkjoler, så tag et kig på vores udvalg her.

Sweatkjolen: Perfekt til en afslappet dag

SENEST VISTE VARER

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.