Sådan prøver du dit nye lingeri (og finder den rette størrelse hvis det ikke passer …)

Sådan prøver du dit nye lingeri (og finder den rette størrelse hvis det ikke passer)

Det kan måske virke som en smal sag at købe nyt lingeri. Undertøj er vel undertøj og kender man først sin størrelse, burde det ikke være så svært.

Men faktisk er lige netop lingeri vanskeligt at finde. Det er nemlig ikke blot et spørgsmål om at vælge tøjet i den rette størrelse. Der er mange andre ting, som skal tages i betragtning, herunder pasform, model og materiale.

Hvis du læser med får du en guide til de overvejelser, du bør gøre dig, når du prøver lingeri.

Vælg den rette BH – en sand videnskab

Hvis du hører til de heldige, som ikke føler et behov for at gå med BH, kan du roligt springe dette afsnit over og så igen. Selv kvinder, hvis attributter sidder, hvor de skal uden nogen form for støtte, kan få lyst til at iføre sig en lækker BH for at få det ekstra lille touch, når der skal fyres op under daten. Så læs endelig med alligevel!

Det, der gør det tricky at vælge den rette BH, er, at der er så mange forskellige parametre. For det første er der størrelsen. En BH’s størrelse angives med et tal (bustemålet) og et bogstav (skålstørrelsen) for eksempel 80C. Inden du kaster dig ud i at købe en BH, bør du således kende dit bustemål og din skålstørrelse.

Du skal ved hjælp af et blødt målebånd måle omkredsen lige under barmen, mens du står op i en rank og afslappet stilling. På den måde får du dit bustemål i centimeter eksempelvis 80.

Dernæst skal du måle omkredsen der, hvor din barm er størst. Det er vigtigt, at du ikke strammer målebåndet. Få eventuelt en veninde til at hjælpe, hvis det er svært.

Endelig trækker du de to mål fra hinanden. Forskellen på de to mål svarer til din skålstørrelse. For eksempel svarer en difference på 16 centimeter til en C-skål og så har du en god indikator for, at du skal købe en BH i størrelse 80C.

Du bør dog for en sikkerheds skyld prøve den pågældende BH i en såvel 80B som 80D, da der kan være variationer i BH’ens størrelse eller udformning alt efter dennes model og type. På den måde kan du være sikker på at finde en BH, der sidder perfekt.

Vær opmærksom på pasformen når du prøver din BH

Når du ifører dig din nye BH, skal du især være opmærksom på pasformen. Hvis du oplever, at BH’en trods den rette størrelse ikke sidder behageligt, skal du nok vælge en anden model.

For eksempel vil de fleste storbarmede kvinder have svært ved at finde en BH, som yder tilstrækkelig støtte til barmen, eller hvis stropper ikke gnaver i hvert fald hvis de leder blandt konventionelle BH’er. Her kommer den såkaldte full cup BH til sin ret.

Selv om BH’en selvfølgelig ikke må gnave, skal den stadig sidde stramt i yderste hægte. Rygstroppen har det nemlig med at blive løsere med tiden og det er derfor, der er flere hægter.

Vælg trusser der får dig til at føle dig godt tilpas

Når det kommer til trusser, er det lidt lettere at finde det rette par. Her skal du blot kende din størrelse for eksempel M eller 38, og så bestemme dig for en model.

Det sidste kan muligvis godt være lettere sagt end gjort. Én ting er, hvordan trussen tager sig ud på billeder i glittede magasiner og kataloger. En anden er, hvordan den sidder på dig.

Du bør altid være kritisk og vælge en trusse, som fremhæver dine bedste sider. Det kan sagtens være, at du finder ud af, at det ikke just er det en G-strengs trusse gør. Men så findes der mange andre modeller. Det kunne eventuelt være boxers, briefs, tai eller maxitrusser, som med den rette pynt og ditto design sagtens kan være både flotte og raffinerede.

Uanset hvilken type lingeri du vælger, er det vigtigt, at materialet holder en høj kvalitet. Det skal trods alt sidde tæt på dine mest ømfindtlige kropsdele, og derfor bør du udelukkende vælge lingeri fra anerkendte brands som Axami, Gorsenia, Obsessive m.m.

Sådan prøver du dit nye lingeri (og finder den rette størrelse hvis det ikke passer …)

SENEST VISTE VARER

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.