Sådan passer du på dit BH sæt

Vask din bh og dine trusser i hånden

Derfor er håndvask det allerførste tip til at passe godt på dit lingeri. De færreste bh'er har godt af en tur i vaskemaskinen. Det fine blonde stof kan miste faconen, og det samme gælder elasticiteten i visse typer bh'er. Føler du dig nødsaget til at give din bh eller bralette en tur i vaskemaskinen, skal dette ske ved skånevask og du skal stadig bruge det særlige vaskemiddel, du anvender ved håndvask.

Undlad at centrifugere din bh, da dette kan vride den ud af facon, især hvis der er tale om en push up bh eller en vatteret bh. Anvend altid en vaskepose designet til formålet, når du vasker dit fine bh sæt i vaskemaskinen. Og undlad at tørretumble lingeri, med mindre du ønsker at det skal blive grimt og slidt på ingen tid.

For bøjle bh'ers vedkommende er vaskemaskinen 100% no go, da bøjlen kan kravle ud af bh'en, hvorved både bh og vaskemaskine ødelægges.

Når du vasker dit bh og trusse sæt i hånden, bør du ikke bruge alt for varmt vand. Anvend kun en begrænset mængde sæbe, og undgå at lade tøjet ligge i blød i alt for lang tid. Skyl bh og trusser grundig ad flere omgange, og tryk forsigtigt vandet ud af stoffet uden at vride det.

Hvis din bh er vatteret, bør du være ekstra omhyggelig med at trykke vandet ud af skummet. Er bh'en forsynet med puder i form af skum eller gele i bunden af skålene, bør disse fjernes før vask, og vaskes separat. Du bør ikke bruge klemmer, når du hænger dit lingeri til tørre, disse kan skabe grimme mærker i det delikate materiale.

Du bør i så vidt muligt omfang tørre dit lingeri indendørs. Start med at trykke det nogenlunde tørt mellem to håndklæder, og bred det så ud over et tørrestativ. På den måde undgår du at vride det sarte undertøj ud af facon og så kan du have glæde af det i længere tid.

Opbevar dit lingeri trygt og sikkert

Det meste lingeri har bedst at at ligge i en skuffe, pænt bredt ud eller nænsomt foldet. Du kan til nød have dine bh'er hængende på bøjler i dit skab eller i dit tøjstativ, men du skal være opmærksom på, at især tunge bh'er som for eksempel push up bh'er eller full cup bh'er kan blive slappe i stropperne af at hænge.

Ideelt opbevares alle former for lingeri separat i æsker, adskilt af silke papir, og uden udsættelse for sollys, som kan blege og gulne det fine stof. Hvis du følger ovenstående råd, kan du være sikker på, at dine bh'er og trusser bevarer faconen i mange år også selv om du er nødt til at vaske de smukke stykker lingeri i ny og næ.

Pas godt på dit lingeri - så holder det længere

Læs mere om, hvordan du bevarer dit lingeri smukt og lækkert i lang tid

Sådan passer du på dit BH sæt

SENEST VISTE VARER

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.