Put dig i et lækkert pyjamassæt i de kolde vintermåneder

Den danske vinter er lang og ubarmhjertig. Selvom vi refererer til ”vinterhalvåret”, begynder kulden allerede at snige sig ind i løbet af efteråret. Dagene bliver kortere op imod jul, og helt hen i april måned kan vi opleve sne og frostgrader. Og er vi rigtig uheldige, bliver vi, der har valgt at bosætte også på de nordlige breddegrader, sågar begravet med en isvinter af en anden verden.

Forkæl dig selv med tøj som varmer og hygger

Som om dette ikke skulle være nok, er vi i disse dage også velsignet med uhyrligt høje priser på energi. Dette betyder, at de fleste af os vælger at spare på varmen, og derfor holder temperaturen i stuer og værelser på et vist niveau.

Der er for så vidt intet i vejen med at skrue ned for varmen og dermed spare energi. Når du drejer på termostaten, reducerer du dit globale CO2 aftryk og sparer penge på samme tid. Og så længe du sørger for stadig at lufte ud, kan du sagtens opretholde et behageligt indeklima. Al den stund du ikke slukker helt for varmen, således at du risikerer fugtskader i din bolig, er det altså helt ok ikke at fyre voldsomt, når temperaturen udenfor sniger sig ned omkring frysepunktet. Du bør dog stadig sørge for at holde dig varm.

Det er ubehageligt at fryse, og samtidig er det ikke befordrende for at bibeholde et stærkt immunforsvar. Derfor bør du pakke dig godt ind. Til dette formål er uld et ganske uovertruffen materiale, i hvert fald når du hygger i sofaen med varm kakao.

Når du skal i seng, kan det dog hurtigt blive lidt klaustrofobisk med tykke sweatre og uldne skiunderbukser. Og det er her, den lækre, bløde pyjamas kommer ind i billedet.

Hvorfor sove i pyjamas sæt?

Du kan måske ikke huske pyjamassen fra din barndom, men det kan dine forældre, og i hvert fald dine bedsteforældre. Det at sove i et pyjamas sæt var helt normal praksis før i tiden, hvor varmen ligeledes var dyr, og pengene små.

Foruden den ekstra varme er der flere fordele ved at sove i pyjamas. For det første kan du, når du er iført en pyjamas, tillade dig at skrue ned for varmen i soveværelset – og i de lidt lunere måneder lade et vindue stå på klem.

Flere videnskabelige undersøgelser peger på, at det er sundt for kroppen at sove i et køligt rum. Og når du har et lækkert pyjamas sæt på, kommer du ikke til at fryse, selv om luften i dit soveværelse holder en forholdsvis lav temperatur.

For det andet er det faktisk hygiejnisk at sove i pyjamas. En af grundene til, at man brugte pyjamas før i tiden, var, at man kunne nedbringe hyppigheden af linnedskift. Hvis du har et antal pyjamas sæt at skifte imellem, kan du reducere mængden af døde hudceller i din seng og dermed gøre livet vanskeligt for husstøvmiderne.

Vælg en pyjamas i god kvalitet

Når du står for at skulle købe et pyjamas sæt, er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger et i en forsvarlig kvalitet. Skal du tilbringe hele natten i pyjamas, er det vigtigt, at tekstilerne er bløde og lader huden ånde. Ellers kan det hurtigt føles ubehageligt at være iført pyjamas.

Et pyjamas sæt af silke er faktisk det bedste bud på en hudvenlig pyjamas. Silke er kendt for sine åndbare egenskaber, samtidig med at netop dette materiale faktisk er rigtig godt for huden.

Med en silke pyjamas får du ingen problemer med at holde varmen. Selvom en pyjamas af silke er tynd og let, holder den kroppen varm, og sikrer på samme tid at huden kan ånde. Det betyder, at du ikke kommer til at føle dig utilpas.

Hvis du foretrækker et lidt kraftigere stof, kan du vælge et pyjamas sæt af egyptisk bomuld. Dette materiale er det mest eksklusive i bomulds kategorien, og det er så fint forarbejdet, at det kvalitetsmæssigt nærmer sig silke.

Find et pyjamas sæt der luner

SENEST VISTE VARER

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.