Lingeriguide: Få styr på begreberne

Lær dine bh typer at kende

Især bh'er er genstand for stor forvirring – og der findes da også rigtig mange forskellige slags bh'er. Grunden til den store variation er, at vi alle er forskellige, og har forskellige behov i forhold til støtte, pasform og måske endda lidt ekstra volumen.

Den første type bh, vi vil kigge på, er den kendte push up bh. En push up bh er til dig, som hører til den slanke type, og ikke nødvendigvis kan fremvise så fyldig en barm. Med en push up bh får du både mere fylde, i form af skum eller gele puder, som er placeret i lommer i skålenes bund. Dette skubber dine bryster opad og indad, så du samtidig med fylden får en flot kavalergang.

Full cup bh'en er til den velformede kvinde med den flotte, voluminøse barm. Med en full cup bh kan du både støtte og forme brysterne, således at du får en rigtig flot profil med lækre kurver og den eftertragtede timeglas facon, som de fleste kvinder sukker efter. En full cup bh er typisk forsynet med dekorative detaljer, som gør bh'en ekstra forførende.

En bralette er perfekt til dig, som ønsker ekstra bevægelsesfrihed. Braletten er nemlig, i modsætning til den traditionelle bh, ikke forsynet med stive bøjler. Du kan have en bralette på til hverdag uden at føle ubehag eller få grimme mærker under brysterne. Og så kan en bralette samtidig være både smuk og dristig på samme tid.

Trusser i flere varianter

Næst efter bh'en, er trussen den vigtigste del af et lækkert lingeri sæt. Trusser kommer i rigtig mange forskellige varianter, som hver især passer til forskellige kropstyper.

En sikker vinder, når det handler om frækt undertøj, er den minimalistiske g strengs trusse. En g strengs trusse dækker ikke balderne, men har i stedet en snor eller streng, som forbinder to stykker trekantet stof fortil og bagpå. G strengs trussen dækker kun det allermest nødvendige, og overlader ikke meget til fantasien. Og så er en g strengs trusse ideel til dig, som ikke ønsker at fremvise en trussekant uden på dit stramt siddende tøj.

Er du ikke helt godt tilpas i en g strengs trusse, og har du brug for, at der kommer mere hold på formerne? Så bør du i stedet vælge en tai trusse. Tai trusser dækker det meste af ballen, og har høje benskæringer. I lingeri verdenen kan en tai trusse godt være utroligt fræk, idet den er designet til at få dine ben til at synes meterlange, samtidig med at lingeri tai trusser som regel er forsynet med smukke og forførende detaljer så som blonder, pyntebånd eller fine sløjfer.

Vil du vise mere balle, kan du vælge en tanga trusse. Tanga trussen har, i lighed med tai trussen, en høj benskæring, men dækker mindre af ballen. Med en tanga trusse får du stadig hold på maven, og forfra kan en tanga trusse faktisk godt ligne en g strengs trusse.

Corsager og korsetter

To andre vigtige stykker lingeri, som er værd at få styr på, er korsettet og corsagen. Her kan nemlig nemt opstå forvirring. Der er nemlig tale om to næsten identiske stykker beklædning, som begge dækker overkroppen, og som regel er forsynet med fine og forførende detaljer så som pyntebånd, snørelukninger, blonder, sløjfer og strømpeholdere.

Men hvor et korset er forsynet med stivere, som strammer ind og former kroppen, vil en corsage typisk blot består af skinnende, kropsnært stof. Du får, med andre ord, en flot og stram silhuet af et korset, men mere bevægelses frihed i en corsage.

Lingeriguide: Få styr på begreberne

SENEST VISTE VARER

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.