Guide: Sådan vasker du bedst dit undertøj

Hvis du er typen, som sætter pris på fin og lækker beklædning – inderst såvel som yderst – er du sikkert også interesseret i at passe rigtig godt på dit smukke lingeri. Der er tale om undertøj, som er i tæt berøring med kroppen, og derfor udsat for en høj grad af slitage, derfor er det også vigtigt at være obs på den rette pleje, af undertøjet.

Når man køber lingeri, er det som oftest ud fra en ide om at undertøjet skal være smukt, velsiddende og komfortabelt, samtidig med at det skal fremhæve de flotte, feminine former. Derfor handler det om at opbevare og vaske tøjet på en måde, så det bevarer den originale farve som facon, og ikke bliver hverken hårdt eller stift så det er ubehageligt at have på.

Hvordan vasker jeg mit lingeri korrekt?

Den korrekte vaskemetode er vigtig for at sikre, at dit undertøj holder sig både rent og pænt. Det er en balancegang, især når det handler om trusser. Her vil du gerne være sikker på at samtlige bakterier bliver slået ihjel på effektiv vis i forbindelse med vask.

Det kan derfor være fristende at bare smide dem i vaskemaskinen sammen med resten af dit tøj. Men på denne måde kan det faktisk skade materialerne og ødelægge elastikken og sømmene – og så bliver dine før så fine trusser både grå og slaskede.

Derfor bør du altid håndvaske dit lingeri. Hvis du alligevel ønsker at benytte en vaskemaskine, skal du være helt sikker på at vælge det rette program og et dertil egnet vaskemiddel. Derudover bør du altid bruge en vaskepose, så de sarte materialer i størst muligt omfang skånes, lige som vaskeposen kan forhindre eventuelle BH bøjler i at beskadige din vaskemaskine.

Valg af vaskemiddel og temperatur

Det første skridt i at vaske dit Lingeri er at vælge det rigtige vaskemiddel. Undgå at bruge stærke kemikalier og stærke blegemidler, da de kan beskadige stoffet og gøre det gråt og kedeligt over tid. Brug også mildt vaskemiddel og en skånsom vaskecyklus, hvis du vælger maskinevask.

Det er også vigtigt at vælge den rigtige temperatur, da høje temperaturer kan skade elastikken, stoffet og reducere undertøjets levetid. De fleste tekstiler kan vaskes ved 30 – 40 grader, men nogle materialer kræver endnu lavere temperaturer, såsom silke og blonder. Læs altid vaskeanvisningerne på dit undertøj og følg dem nøje.

Tørring og opbevaring

Efter vask skal du forsigtigt tørre dit undertøj ved at klemme det i et håndklæde og lade det lufttørre på en bøjle eller tørrestativ. Du må aldrig tørre tumble lingeri – i hvert fald ikke hvis du ønsker at beholde det i original stand.

Undgå at hænge dit lingeri i direkte sollys, da solens skarpe stråler kan beskadige stoffet og elastikken, og føre til at farverne falmer eller hvidt lingeri bliver gult. Når dit undertøj er tørt, skal du opbevare det i et tørt og rent miljø – for eksempel en tøjkasse af stof – der er beskyttet mod sollys og fugt. Fold undertøjet forsigtigt og undgå at skubbe det ned i en overfyldt skuffe, da det kan deformere formen.

Oprethold den gode hygiejne

Undertøj – også lækkert lingeri i god kvalitet – bør skiftes på daglig basis. Din intime beklædning kan samle sved og afstødte hudceller, hvilket fungerer som grobund for bakterier og svamp.

Derudover bør du også udskifte dit undertøj regelmæssigt. De fleste BH’er og trusser, som bruges daglig, skal udskiftes hver 6-12 måned, da elastikken bliver svagere over tid og kan miste sin form. Og så er der ikke meget smukt eller uimodståeligt over dit lingeri længere.

Find lingeri her.

 

Guide: Sådan vasker du bedst dit undertøj

SENEST VISTE VARER

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.