Corsager: Tidløs skønhed i din garderobe

Corsager: Tidløs skønhed i din garderobe

De fleste kvinder ønsker at udtrykke deres feminine side – måske ikke i dagligdagen, men over for den særligt udkårne, eller i forbindelse med byture og fester. Det er skønt at kunne fremvise en feminin og selvsikre side af sig selv, så alting ikke er gråt og hverdagsagtigt. Derfor vælger mange kvinder at forsøde deres tilværelse og forkæle deres krop med lækkert lingeri, som kan fremhæve deres flotte former på flatterende vis.

Lingeri er særligt designet til at dække og afsløre på én og samme tid, og dermed skabe en aura af mystik og elegance. Med det rette lingeri vil du således kunne fortælle din omverden, at du er et sansende væsen, som ikke er bange for at udtrykke og udleve, din kvindelighed. Og blandt de former for lingeri, som er mest velegnet til netop dette formål, finder vi corsagen.

Hvad er en corsage?

En corsage er et stykke beklædning, der, der går fra brystet til hofterne og er designet til at forme og understøtte den kvindelige figur. Typisk bruges en corsage som undertøj, og forbindes oftest i forbindelse med uimodståelig og selvsikkerhed.

Som regel er en corsage fremstillet af bløde – og somme tider elastiske – materialer så som satin og silke. Visse corsager har indbyggede bøjler i BH-delen. De fleste corsager vil være forsynet med pyntelige detaljer så som blonder eller lacings, ligesom de kan have en indbygget hofteholder til at holde strømper på plads og samtidig forhindre corsagen i at glide op.

Hvad er forskellen på et korset og en corsage?

Selvom begreberne korset og corsage undertiden bruges synonymt, er der nogle forskelle mellem de to typer beklædning. De vil typiske variere på parametre så som design, formål og konstruktion.

  • Design: Et korset er et stramt tøjstykke, der går fra brystet til hofterne og er designet til at forme og snøre taljen. Det har typisk indbyggede bøjler eller stiver for at give en stærkere støtte og en mere dramatisk effekt på taljeformen. En corsage er normalt mere let og mindre struktureret, og den fokuserer primært på at dekorere brystet eller skulderen. Med en corsage opnår du således større komfort og øget bevægelighed – og du vil kunne bære din corsage i mange timer, for eksempel til fest eller i forbindelse med en bytur.
  • Formål: Et korset er primært beregnet til at forme og ændre kroppens konturer. Med et korset kan du stramme taljen ind og løfte barmen, så du skaber den klassiske – og særdeles eftertragtede – timeglas figur. Historisk set er korsetter gennem tiden blevet anvendt med det formål at opnå en slankere talje. En corsage er mere dekorativ, og er ikke designet til at ændre kroppens form eller konturer.
  • Konstruktion: Et korset er ofte forsynet med stivere af solide materialer – i gamle dage jern, og nu om stunder plastik, der er indbygget i konstruktionen for at give struktur og støtte. Korsettet kan have snører eller kroge til at stramme eller justere pasformen. En corsage er som regel mere fleksibel og lavet af blødere materialer som satin, silke eller blonder. Den fastgøres normalt med lynlåse, knapper eller bånd.
Corsager: Tidløs skønhed i din garderobe

SENEST VISTE VARER

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.