5 råd til dig der gerne vil passe på dit lingeri

Elsker du dit lingeri, og ser du gerne, at det holder sig smukt i mange år fremover? Så bør du passe rigtig godt på det, og her er vask en stor del af processen.

Vask dit lingeri på skånsom vis

De fleste af os ved godt, at trusser skal skiftes ofte og lægges til vask efter højst en dags brug.

Mange kvinder vasker sjældent deres BH'er, selv om disse også sidder tæt på kroppen. Dette skyldes en misforståelse om, at vask slider på BH'en. Men sådan behøver det ikke at være. Det er blot et spørgsmål om at vaske lingeri korrekt.

1. Undgå at vaske sart lingeri i maskinen

Det er klart, at både trusser, BH'er, chemiser og andre former for intim beklædning skal kunne tåle at blive vasket. Du bør dog ikke smide nogle af delene til kogevask, i hvert fald ikke hvis du ønsker at bevare lingeriet smukt og lækkert.

Faktisk bør du aldrig vaske BH'er i vaskemaskinen, heller ikke selv om der er tale om bøjleløse BH'er, de såkaldte braletter. En BH med bøjle kan risikere at metal eller plastik bøjlen bryder ud gennem stoffet, og derved ødelægges din BH, og din vaskemaskine risikerer også at tage skade.

2. Tag milde midler i brug ved vask af lingeri

Du skal altså vaske din BH blidt i hånden og udelukkende bruge lunkent vand. Du bør anvende mild sæbe og skylle grundigt.

Skulle du alligevel vaske noget af dit lingeri i maskinen, bør dette foregå på skånevaskprogrammet. Du skal vende vrangen ud på lingeriet og bruge en vaskepose. Maskinevask af lingeri foregår selvfølgelig uden tørretumbling.

3. Lingeri skal lufttørre

Når du har vasket dit lingeri skal det hænges op. Du bør hænge chemiser, babydolls, corsager og lignende op med vrangen udad af ren og skær skånehensyn. Undgå at lingeri får direkte sol, som kan blege stoffet.

4. Undgå at krølle dit lingeri

Hvis muligt bør du folde dit lingeri forsigtigt, når du lægger det på plads og ikke krølle det. Dit smukke lingeri kan nemlig hurtigt miste sin pasform på denne måde.

5. Opbevar dit lingeri korrekt

Korrekt opbevaring af lingeri er ideelt set i æsken og gerne i en skuffe. Mange kvinder hænger deres BH’er på bøjle ved hjælp af stropperne, men her risikerer du, at stropperne bliver løse og mister elasticitet. Dermed mister BH'en hurtigt sin pasform og komfort.

Du bør i øvrigt også være opmærksom på aldrig at trykke skålene i din BH med fyld, eller folde dem indad. De kan nemlig miste deres facon og blive skæve, og så er det umuligt at rette dem ud igen.

Når du køber lingeri i høj kvalitet, vil der altid følge udførlige vaskeanvisninger med. Du kan se det store udvalg af lækkert lingeri i vores online shop her på siden.

 

 

5 råd til dig der gerne vil passe på dit lingeri

SENEST VISTE VARER

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.