T-Shirt

Lækre og bløde t-shirts kan bæres af alle, mænd som kvinder, unge som gamle. T-shirten er da også den mest udbredte beklædningsgenstand til overkroppen over hele verden. Der er en grund til, at t-shirten benævnes den mest demokratiske beklædnings genstand – og det er fordi en lækker og vel designet t-shirt klæder de fleste.

T-shirts kommer i et utal af farver og faconer, men hvad der er fælles for alle t-shirts er, at de generelt er utroligt behagelige og lette at have på. Uanset om du er til t-shirts med en rund krave eller med v udskæring i halsen, om du foretrækker ærmerne ultra korte, korte, eller måske i trekvart længde, vil der altid være en t-shirt, som passer til dig. T-shirts fremstilles i mange materialer.

Den klassiske t-shirt er løst siddende og udført i blødt bomuld, men også andre udformninger og materialer har fundet vej til t-shirt produktionen. Dette betyder, at du nu om stunder kan få lækre, tæt siddende t-shirts i sved transporterende materiale så som elastan eller mikrofiber. Samtidig har t-shirten også udviklet sig på design delen, således at der nu findes t-shirts med ekstra længde, og t-shirts med snit, som passer optimalt til henholdsvis mande og kvinde kroppen.

Hos Love Lingeri kan du finde lækre t-shirts til mænd fra brandet Doreanse.

1 vare(r)
Udsalg
Doreanseblacktshirt-21
Price From:
Specialpris 95,00 kr
Pris: 189,00 kr
1 vare(r)

Hvorfor hedder det en t-shirt?

T-shirten er oprindeligt fremstillet med henblik på at fungere som en undertrøje inden under en uniform, som var fremstillet i et knap så hudvenligt materiale. De første t-shirts, som blev produceret, var således ikke så raffinerede i designet – og når du lagde et t-shirt fladt ned på en plan overflade, ville kroppen og ærmerne danne et tydeligt T.

T-shirten blev flittigt brugt i militæret, og er siden gået hen og blevet en fast del af soldaters uniformer. Siden gik t-shirts hen og blev populære som undertrøjer under skjorter, således at disse ikke gik hen og blev plettede af sved.

Den dag i dag er t-shirten rykket ind som fast inventar i en hver moderne mands – eller kvindes – garderobe. Dermed har t-shirten fået en fast plads i modebilledet, og et selvstændigt liv som sin egen beklædnings genstand. Og således fås t-shirts i vor tid med både prints, dekorationer og andre spændende detaljer samt i et hav af forskellige farver og mønstre.

T-shirten og de moderne stil ikoner

Der hvor t-shirten for alvor fik sit gennembrud, var sammen med de klassiske jeans i halvtredserne, hvor populære film idoler så som Marlon Brando og James Dean udødeliggjorde den for sin tid kontroversielle kombination.

Dengang blev man anset som lidt af en rebel, hvis man troppede op iført slidte jeans og en stram, hvid t-shirt, som afslører mere end det skjuler. I dag er det mere normen end undtagelsen, at mænd i alle aldre sporter det selvsikre og stilige look, som de to legendariske skuespillere introducerede for en menneskealder siden.

T-shirten og det nye modebillede

Med postmodernismen trådte en ny lov i kraft, som påbød at udføre hidtil uset og ganske uhørte kombinationer, for eksempel blazer eller habit jakke med jeans, eller t-shirt med stilige jakkesæts bukser. Disse kombinationer anses for ganske normale den dag i dag, lige som selv den mest velhavende og succesfulde forretningsmand sagtens kan finde på at troppe op til et pressemøde på verdensomspændende tv iført en smart t-shirt og et par stramt siddende jeans.

Der er intet diktat oppefra, der fortæller dig, hvorledes du skal klæde dig, eller hvordan du skal bruge din t-shirt – kombinér din sorte, forvaskede band t-shirt med et par bukser med pressefolder, eller vælg en lækker, stramt siddende sort t-shirt til dine ditto jeans, og top det hele af med en slidt læderjakke for det helt rigtige John Travolta i Grease look.

Sports entusiaster kan med fordel gå efter en mærkevare t-shirt fra et af de kendte brands, og vil du signalere lidt ekstra stil og klasse, kombinerer du en polo neck t-shirt med en pullover eller en blazer og et par sejlersko.

Er du mere til den casual og frejdige stil, kan du med fordel vælge en ganske enkel hvid t-shirt med crew neck, altså den klassiske runde halsudskæring, som er den mest almindelige type udskæring for en t-shirt. Sammen med et par lyse jeans med en anelse slid får du det helt rigtige afslappede look, som aldrig falmer eller går af mode.

Hvilke typer t-shirts findes der?

Når du står for at skulle vælge den helt rette t-shirt til at supplere din garderobe, bør du vælge én, som passer til din facon. Du kan vælge mellem forskellige hals udskæringer, ærme længder og pasforme i det følgende vil vi gennemgå de mest almindelige former for t-shirt karakteristika.

Crew Neck – den runde hals

Som nævnt i afsnittet oven for, er crew neck den mest almindelige form for t-shirt udskæring. Denne udskæring er rund, og følger halsens linje, således at rundingen er mere udtalt foran end bagpå. Halsudskæringen er typisk forsynet med en elastisk bort. Denne type udskæring går godt til mænd med lange, smalle ansigter og skrå skuldre – her skaber t-shirten en afrundet og harmonisk silhuet.

V hals t-shirten

Denne t-shirt var en v-formet udskæring fortil. V udskæringen kan variere i dybde, og kan eventuelt kombineres med en åbent stående skjorte, da v udskæringen ikke vil kunne ses gennem åbningen for oven (i modsætning til for eksempel en rund udskæring). V hals t-shirten passer til mænd med rundere ansigter og bredere skuldre, idet denne type udskæring vil komplimentere denne kropstype.

Leder du efter en lækker t-shirt med en dyb halsudskæring, kan du tjekke den bløde og elastiske t-shirt fra Doreanse.

Henley t-shirt med knapper

Henley t-shirten har en rund hals (crew neck style) med en lille rækker knapper – for det meste tre styks – foroven, hvilket gør, at man kan knappe op, hvis t-shirten bliver for stram i halsen. En muskuløs bygning med en bred nakke og en kraftig hals er perfekt til denne t-shirt type, som er utroligt appellerende og giver en vis maskulin udstråling.

T-shirts med polo krave

Du forbinder måske mest polo t-shirts med den golf spillende overklasse – og denne t-shirt har da også nydt stor popularitet i de kredse. Den skjorte lignende krave tilføjer en vis formalitet til det casual look, som passer bedst til slanke og sporty mande kropstyper.

Ud over forskellige typer halsudskæringer, fås t-shirts også med varierende længer og udformninger på ærmerne. Et af de populære designs er de dekorative Raglan ærmer. T-shirts med Raglan ærmer hører under kategorien langærmede t-shirts, og fås med såvel 3 / 4 ærmelængde som med ærmer i fuld længde.

Disse t-shirts har fundet deres inspiration i den klassiske baseball uniforms design, og lægger sig trofast op ad dette. Ærmerne er fastgjort til t-shirtens krop med en diagonal søm fra toppen af skulderen og ned til armhulen, i modsætning til det klassiske lige snit. Typisk har Raglan ærmer en anden farve end t-shirtens krop.

Ærmelængder kan variere – og visse t-shirts fås helt uden ærmer. Den ærmeløse t-shirt – også kendt under navnet tank top – har typisk en dybere udskæring i halsen. Skulderstropperne kan variere i tykkelse, fra ultra tynde og til meget brede, som næsten dækker skuldrene. En ærmeløs t-shirt kræver en muskuløs krop for at gøre sig optimalt, rent æstetisk.

En anden type ærmer med kort længde er de såkaldte cap sleeves, som føjer et funky twist til de traditionelle t-shirt ærmer. Cap sleeves er ekstra korte, og dækker kun lige akkurat skuldrene, således at det ser ud som om overarmen har fået en lille kasket (cap betyder kasket på engelsk) på.

Den mest kendte længde på t-shirt ærmer er halvlængde, og det er da også den, de størstedelen af alle mænd vælger, idet den er mest klædelig for de fleste mænds overarme. Du bør sikre dig, at ærmet dækker op imod halvdelen af din overarm, og sidder tæt til biceps uden at stramme for meget i armhulen.

Trekvart længde ærmer ender lige under albuen, og dækker det øverste af underarmen. Denne t-shirt type er også vældig charmerende, især hvis den har Henley ærmer og dermed et herligt retro look. Og langærmede t-shirts kender de fleste mænd – de er både flotte, moderigtige og komfortable.

Find en t-shirt med den perfekte pasform

Den rette pasform er alfa og omega for din t-shirt. En for stor eller for lille t-shirt kan få dig til at fremstå sjusket eller som én der bare prøver for hårdt. T-shirten skal sidde tæt, men ikke overdrevet stramt – den skal smyge sig til din hud og virke flatterende for din kropsform.

Er du således veltrænet, og føler du dig godt tilpas i din krop, kan du med fordel vælge en slim fit t-shirt, som giver dine kvindelige beundrere noget at tage med hjem til den mentale gemmekasse. Er du mere usikker på dine former, kan du vælge en t-shirt med et lidt mere poset design, som snarere skjuler end fremhæver dine problem områder.

Er du en virkelig hunk, og stolt af det, vil en muscle fit t-shirt måske være noget for dig. Den kan synes en anelse tacky, men mange mænd med tonede muskler og en stenhård overkrop kan rent fakstik bære en sådan t-shirt.